Noh, kotiin tultuani ilmeni, että postiluukusta oli kolahtanut paitsi iki-ihana Suuri Käsityölehti, myös ne juuri tilaamani pole-a-holicin hotpantsit. Pakkohan se oli heti vetää ne jalkaan, ja vähän pyörittää pyllyä. Kieltämättä melkoiset seksintappajat, mutta lahkeet juuri tarpeeksi pitkät ja sopivan tiukat, jotta ei pikkuhousut varmasti vilku ja meikäläinenkin voi ainakin yrittää näyttää säädylliseltä siellä tangolla keikkuessani. Ja kuitenkin tarpeeksi lyhyet nuo lahkeet, jotta pystyy reisien välissä tankoa puristamaan...

Gradutapaaminenkin meni odotettua paremmin. Graduohjaaja ehdotti pientä suunnanmuutosta, jotta aihe ei olisi aivan niin obvious, ja oikeassahan hän onkin... Soveltuvaa kirjallisuutta kävin noutamassa Metsätalon kirjastosta heti gradutapaamisen jälkeen, ja junassa jo noita tiirailin. Asiallista tekstiä, ja kyllähän tuosta varmasti jotakin saa aikaan, varsinkin, kun nykyisten graduohjeiden mukaan saan kirjoittaa graduni suomeksi, kunhan tiivistelmä on englanninkielinen. Teoriaosuuden naputtelemiseen ohjaaja antoi minulle kaksi viikkoa. hetken paniikkia nieleskeltyäni muistutin itseäni Yodan viisaista sanoista: Do, or Do not. There is no Try. Ja niinhän se on. Jos jotain oikeasti haluaa, niin keksii kyllä keinot saada haluamansa. Jos taas ei, niin keksii kasan tekosyitä sille, miksi asia ei järjesty. Ja tottahan se on. Onneksi graduohjaajani on ihana orjapiiskuri. Sellaista nimittäin tarvitsee tällainen laiskamato tallukka, joka hoitaa asiat yleensä vasta silloin kun on pakko, jos silloinkaan. Paitsi jos kyse on suklaansyönnistä.

Se taitaakin olla ainoa asia jossa olen hyvä...

Kohta voisi ehkä lähteä nukkumaan, ukkokulta tuossa jo nukkuukin sohvalla... Ja unessa ne ovat miehen lisäksi kaikki muutkin perheenjäsenet. Minä yksin valvon takkatulen sammumista rusinoita mussuttaen ja näpyttelen tänne aikani kuluksi... Pikkuisin venyttelee jäseniään keskellä olohuoneen lattiaa ja mammanpoika on leiriytynyt viereeni lattialle. Hullu tyttö vahtii tapansa mukaan jääkaappia keittiössä... Ja nyt puhun siis koiristani.

Hyvää yötä.